Pitanje:
Koliko traje LiPo baterija i kako mogu znati treba li je zamijeniti?
Daniil
2020-04-16 14:18:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam staru LiPo bateriju, koliko bi LiPo baterija obično trebala trajati? Kako će netko znati treba li ga zamijeniti?

Ovo je pitanje previše subjektivno. Tehnologija baterija brzo se mijenja i ne postoji pravi način da se zna kada bateriju treba zamijeniti. Čak i stvari poput napuhanih baterija nisu automatska smrt. To je uvijek specifično za aplikaciju. @Danil, možete li preoblikovati ovo pitanje tako da odgovori budu konkretni? Bilo bi dobro reći nešto poput "pod kojim uvjetima može ...?"
@KennSebesta Po mom mišljenju, ovo pitanje odgovara svojoj svrsi. Možda biste mogli poći sa mnom [za čavrljanje] (https://chat.stackexchange.com/rooms/106718/drones-and-model-aircraft)?
Tri odgovori:
#1
+5
Daniil
2020-04-16 14:18:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koliko bi LiPo baterija obično trebala trajati?

Većina LiPo baterija nije predviđena da traje duže od 300 ciklusa punjenja. To je baterija koja se u potpunosti prazni i ponovo puni. Međutim, mjerenje vijeka trajanja LiPo baterije možda neće biti praktično jer baterije tijekom upotrebe prolaze kroz različite dubine pražnjenja.

Mnogi proizvođači su izjavili da će njihove LiPo baterije trajati dvije ili tri godine. To je donekle realna aproksimacija za scenarij u kojem se baterija redovito koristi i puni otprilike 2 ili 3 puta tjedno.

Kako će se znati treba li je zamijeniti?

Nakon što LiPo baterija prođe svoj životni vijek, ne može se držati kao već imate puno napunjenosti, pa potražite znakove da ne traje onoliko dugo koliko je nekada bio pri "punom punjenju".

To su točni odgovori. Želio bih također dodati da je to kada baterija puše, još jedan znak baterije koju treba zamijeniti.
#2
+5
Drones and Whatnot
2020-04-16 15:04:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na ovo je pitanje teško odgovoriti bez nekoliko pojedinosti.

Pod "koliko traje LiPo", ako mislite kad je na četverociklu, tada je to obično pet minuta na pet inčnom četvorku .

Ako mislite na to koliko vremena prije nego što se razgradi, to ovisi o puno stvari:

Koliko slabo trošite baterije tijekom leta? Spuštanje na ispod oko 3,3 V može ih oštetiti i smanjiti životni vijek.

Koliko brzo baterija puni? Ostaviti LiPos na bilo čemu osim 3,7-3,8 V dulje vrijeme može dovesti do oštećenja.

Naplaćujete li ih ravnotežom? Neki punjači imaju mogućnost punjenja ili uravnoteženja LiPosa, pa je dobro provjeriti.

Punite li LiPos na 4,2 V? Neki trkači pune redovite LiPo baterije (koliko je meni poznato ne LiHV) na 4,35 V, što daje veće kratkoročne performanse, ali je bateriju degradiralo.

Sve u svemu, ima mnogo aspekata prema životnom vijeku LiPo, i općenito ako se pravilno ponašate, trajat će dulje.

Neki znakovi da biste možda trebali povući bateriju vidljivi su napuhavanje, ako smatrate da je smanjenje performansi i ako unutarnji otpor stanica značajno raste u odnosu na vrijeme kad su bile nove.

#3
+2
anonymous2
2020-04-16 16:35:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Samo dodavanje izvrsnim odgovorima ...

Budući da pitanje traži i prediktor trajanja baterije, općenito bih očekivao da je LiPo baterija izgubila približno 25% svoje potpuno napunjene amperaže nakon otprilike 200 ciklusa punjenja.

Ovisno o vašim zahtjevima za baterijom, LiPo će trajati negdje između 300 i 500 ciklusa punjenja (očito ovisno o tome kako ga koristite). Da bi duže trajalo, nemojte ga pretjerano puniti; napunite na ispravnom naponu; i pohranite bateriju djelomično napunjenu. Daljnje čitanje ovdje.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 4.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...